Definició:

És una estratègia de pèrdua de pes, que utilitza les relacions sexuals com un mitjà per aprimar-se.

Història:

Aquest terme ja té el seu propi valor al nostre país, més conegut com “la dieta del cucurucho”. Es va popularitzar gràcies al llibre The Ultimate Sex Diet, escrit per la nordamericana Kerry McCloskey, qui afirma que va perdre 10kg gràcies al seu particular mètode, que consta de 29 exercicis. Així, planteja el sexe com la millor alternativa a l’exercici cardiovascular per cremar calories.

Cal tenir en compte...

Donat que per a que funcioni cal que l’activitat sexual sigui de llarga durada, el risc principal derivat de la sexdiet és la deshidratació i les temibles agulletes del dia següent.

Vols saber-ne més?

Sexdiet 1

2

+2

♀♂

♀♀

♂♂

Barcelona, EspañaWikilove, practicas sexuales, orientaciones sexuales, sexo, relaciones sexuales

Sexdiet 2

Definició:

És un mètode d’alimentació que té com a objectiu l’augment de la libido, les feromones i el desig sexual

Història

L’antiga dita de que “som el que mengem” té bona part de veritat: els aliments son la font principal de nutrients que el nostre cos utilitza per dur a terme les funcions vitals (regeneració cel·lular, reparació de teixits, mantenir-nos amb vida... Aquesta classe de coses). Així, la sexdiet presenta directrius generals d’alimentació considerant vitamines, macronutrients, pH, etc., i també ens aconsella sobre quins son els millors productes per posar-nos ben alegres i a to, els populars afrodisíacs.

Cal tenir en compte...

Seguir aquesta dieta amb massa entusiasme podria tenir com a conseqüència la carència d’altres nutrients essencials, provocant un desequilibri nutricional. S’ha d'intentar mantenir el nivell de desig estable sense deixar de banda altres grups d’aliments.

Vols saber-ne més?

2

+2

♀♂

♀♀

♂♂

Voyeur

Definició:

Adjectiu que designa a la persona que gaudeix i obté plaer sexual observant en directe a altres persones nues o mantenint alguna activitat sexual.

Història

El voyeurisme, que deriva del francès, podria considerar-se innat a la conducta sexual humana en el sentit més ample de la paraula, ja que el fet de veure a la parella sexual nua forma part del procés d’excitació sexual. Arrel d’això, la conducta d’observar a altres mantenint relacions ha evolucionat des de les bacanals de l’antiga Grècia i Roma fins a shows especials a locals d’striptease o sex shops, on el client paga per veure a persones mantenint relacions sexuals, sense participar en l’acte sexual posteriorment.

Cal tenir en compte...

Aquesta activitat no comporta cap risc sempre que les persones qui mantenen l’activitat sexual estiguin informades i conformes a que algú altre les observi. En aquest cas, implica que a aquestes els excita l’exhibicionisme.

Vols saber-ne més?

2

+2

♀♂

♀♀

♂♂

Sexe tàntric

Definició:

També conegut com tantra, el sexe tàntric és una pràctica sexual que no es basa en l’estimulació dels genitals sinó de tot el cos: es busca despertar al màxim la ment i els sentits per augmentar l’excitació i energia sexual de l’individu.

Història

Aquesta pràctica es remonta a l’Orient fa més de 4.000 anys, i la vessant sexual és només una part d’aquesta filosofia.

L’objectiu principal del tantra no és arribar a l’orgasme sinó connectar física, emocional i espiritualment amb l’altre: es busca experimentar i explorar diferents sensacions amb el nostre cos i la nostra ment, gaudir del moment amb plenitud i augmentar el plaer i l’excitació sexual progressivament.

Vols saber-ne més?

2

+2

♀♂

♀♀

♂♂

Booty call

Definició:

El booty call és la situació en què s’envia un missatge o es truca a algú amb qui es ja té una relació prèvia (d’amistat, cita, ex-parella...), amb la única intenció de tenir una trobada sexual esporàdica. Es tracta de quedar només per tenir sexe, però amb l’avantatge de que ja es coneix a la persona amb qui es queda i hi ha confiança.

Història

Aquest terme, derivat de les paraules booty (cul) i call (trucada) pot relacionar-se directament amb l’augment de relacions de “follamigos”. Actualment és bastant habitual la tendència a no comprometre’s a tenir una relació estable però tot i així voler tenir relacions sexuals de forma esporàdica; la diferència rau en què en una relació de follamigos sovint també es queda per altres coses com anar al cine, a fer un tomb, etc., mentre que un booty call implica que la conversa té el sexe com a únic objectiu.

Cal tenir en compte...

En aquest tipus de situacions cal estar segur de que l’altra persona té el mateix interès en mantenir únicament la relació de sexe esporàdic, d’altra manera es pot acabar fent mal, ja que no es comparteix el mateix objectiu ni els mateixos sentiments.

Vols saber-ne més?

2

+2

♀♂

♀♀

♂♂

Sexting

Definició:

El sexting consisteix a enviar tot tipus de contingut eròtic o sexual, com missatges picants i/o fotografies o vídeos explícits de la persona despullada o ensenyant alguna part del cos, a una altra persona per mitjà d’un telèfon mòbil.

Història

El sexting deriva de les paraules sex i text (enviar un missatge). Es va començar a estendre entre adolescents amb el naixement i popularització dels smartphones. Si bé als inicis només s’enviaven missatges de text pujats de to, l’avenç de les noves tecnologies va facilitar poder enviar també contingut audiovisual. Aquesta pràctica està molt estesa, és bastant popular tant entre parelles formals com entre persones que no mantenen una relació sentimental.

Cal tenir en compte...

L’ús de la tecnologia i les xarxes socials implica certa exposició pública; quan es realitza aquesta pràctica cal tenir en compte el propi desig d’enviar el contingut, el nivell de seguretat (instal·lar antivirus) del propi telèfon i el del receptor, l’aplicació a través de la qual s’envia i quin ús farà el destinatari d’aquest contingut.

Vols saber-ne més?

2

+2

♀♂

♀♀

♂♂

Sexe oral

Definició:

El sexe oral es refereix a la estimulació oral, fent servir la boca, els llavis i la llengua, dels genitals d’altra persona quan es practica sexe. Practicat als genitals femenins es coneix com cunnilingus, i quan es practica als genitals masculins s’anomena fel·lació.

Història

Aquesta pràctica és tan antiga com el propi sexe, i en general sempre se li ha associat connotacions negatives a la persona que ho practicava. Ja a l’antiga Roma era molt popular i es relacionava amb el poder: es donava per fet que una fel·lació la feia una prostituta i no la dona, ja que es considerava un acte brut. Respecte al cunnilingus, aquest es considerava l’acte més degradant sobretot si era un home qui li practicava a la dona, ja que deixava de banda el seu propi plaer per a que ella gaudís.

Actualment, el sexe oral està considerat tant o més plaent que la penetració, i es una de les pràctiques més habituals en les relacions sexuals.

Cal tenir en compte...

Igual que l’estimulació manual, el sexe oral requereix de certa pràctica per a que sigui realment plaent: hi ha vàries tècniques que varien la pressió, direcció i velocitat dels moviments de la llengua i llavis, i s’apliquen en funció de les preferències de la persona a qui es practica. Aquest últim punt és molt important, ja que sinó es fa amb cura l’altra persona pot arribar a sentir dolor en comptes de plaer!

Ja que aquesta pràctiques impliquen intercanvi de fluids, si la persona amb qui es practica no és una parella estable cal utilitzar mètodes per a prevenir malalties de transmissió sexual.

Vols saber-ne més?

2

+2

♀♂

♀♀

♂♂

Dogging i Crusing

Definició:

El dogging, en castellà conegut com “cancaneo”, es refereix a mantenir relacions sexuals amb una persona desconeguda de forma anònima en espais públics com parcs, platges, descampats, lavabos públics o àrees de serveis. Sovint també està inclosa una tercera persona, que pot ser únicament voyeur o participar en el sexe. S’anomena dogging quan les persones implicades son heterosexuals, i cruising quan son homosexuals.

Història

Aquesta activitat es va popularitzar a partir dels anys 70: el nom dogging deriva de l’expressió “sortir a passejar al gos”, i també es relaciona amb que els voyeurs, per apropar-se al lloc on les altres 2 persones estan practicant sexe sense despertar sospites, sovint anaven acompanyats del seu gos com si només haguessin sortit a passejar-lo. El terme cruising sorgeix d’un bar dels EEUU, i s’utilitzava entre persones homosexuals per a no ser descobertes entre persones heterosexuals. No obstant, l’origen d’aquesta pràctica també es relaciona amb l’antiga Roma, quan alguns homes acudien al les termes cercant contacte sexual.

Els llocs on es practica habitualment aquesta activitats son bastant coneguts: habitualment la trobada es realitza de manera casual anant a les zones on es coneix que es practica, però actualment és més habitual que es contacti prèviament per internet o aplicacions determinades acordant el lloc, data i hora i què es farà, sempre de manera anònima i sense compromís.

Cal tenir en compte...

Aquesta activitat es realitza amb desconeguts, per tant és convenient prendre precaucions com: avisar prèviament a un amic o familiar per poder ser localitzat en cas d’emergència, no acceptar begudes en envàs obert i no facilitar dades personals.

També cal utilitzar protecció contra malalties de transmissió sexual, ja que es tracta de sexe esporàdic.

Vols saber-ne més?

2

+2

♀♂

♀♀

♂♂

Petting

Definició:

El petting, també anomenat enrotllar-se, liar-se o magrejar-se, es refereix a realitzar tot tipus de contacte íntim o sexual entre dues persones a excepció de la penetració.

Col·loquialment es coneix per tenir diferents nivells, en funció del tipus d’estimulació i si es fa amb roba o sense: a la fase inicial es fan tot tipus de petons i carícies, sempre amb la roba posada; la fase intermitja inclou també tocaments dels genitals i altres parts del cos, com ara els pits o el cul, i també contacte i moviment imitant la penetració, sobre la roba; a la fase avançada també es pot practicar sexe oral, masturbació i tocaments sota la roba, en roba interior o despullats.

Història

El terme petting deriva de l’anglès pet, que es traduiria com ‘mascota’ i alhora els comportaments que es duen a terme amb les mascotes (acariciar, petonejar, mimar...).

Habitualment sol ser la base de la iniciació sexual a l’adolescència, ja que comporta contacte íntim amb una altra persona però sense realitzar la penetració. L’objectiu és conèixer el propi cos i el de l’altra persona a través del contacte i carícies, i així identificar que proporciona plaer, on, com, etc.

Cal tenir en compte...

El contacte íntim ha de ser sempre consentit per les dues persones. Donat que la majoria d’activitat no comporta intercanvi de fluids no és necessari utilitzar mètodes de barrera per a malalties de transmissió sexual, però en cas que es practiqui sexe oral sí és necessari.

Vols saber-ne més?

2

+2

♀♂

♀♀

♂♂

Squirt

Definició

L’squirting és el terme en anglès que s’utilitza per anomenar l’ejaculació femenina: l’expulsió de líquid provinent de la uretra durant una relació sexual intensa.

Història

Squirt en anglès vol dir “raig”; per això s’ha popularitzat aquest terme, sobretot mitjançant la pornografia, ja que durant l’ejaculació femenina s’expulsa líquid a dojo, a raig. Al contrari del que es creia abans, l’ejaculació femenina pot no coincidir amb l’orgasme, i no està relacionat amb la estimulació del punt G.

Estudis realitzats sobre el tema han demostrat que tot i que el líquid prové de la uretra, no es tracta d’orina al 100% però sí que en conté una mica. Els experts el relacionen amb el teixit prostàtic femení o glàndules d’Skene, que es troba a la paret anterior de la vagina. Alguns dels components d’aquest líquid també es troben al semen. 

Cal tenir en compte...

No totes les dones experimenten l’ejaculació femenina, i la quantitat i textura del líquid expulsat varia segons cada dona. El fet de no experimentar-la no té cap importància ni cap connotació negativa: les relacions sexuals son plaents i s’obtenen orgasmes intensos també.

Vols saber-ne més?

2

+2

♀♂

♀♀

Sexe anal

Definició

La penetració anal és la introducció del penis o una joguina sexual a través de l’anus i el recte de la parella. La poden practicar tant homes com dones.

Història

La pràctica del sexe anal es remunta a la època primitiva, i es practicava freqüentment durant els períodes de menstruació de les dones. Al Perú precolombí també s’acceptava i es practicava la penetració anal, tal i com confirmen escultures i creacions artístiques que s’han trobat. A l’antiga Grècia la homosexualitat era molt comú: el sexe anal era una mostra d’amor, i era habitual que els homes tinguessin amants joves (sempre eren els homes grans els qui penetraven als joves, i a canvi els oferien educació i protecció); no eren habituals ni ben vistes les parelles d’homes adults, ja que ser passiu no era ben vist perquè estava associat a ser intel·lectualment inferior. A l’època romana el sexe anal es considerava una eina de dominació, dels homes lliures de posició (paper actiu) a esclaus, dones i nois joves de posició social inferior (paper passiu).

En èpoques més recents, el sexe anal era un dels mètodes més populars per evitar l’embaràs; per aquest motiu i perquè sempre ha estat relacionat amb les relacions entre homes, arrel de l’auge de la religió cristiana aquest acte va ser etiquetat com a immoral, brut i signe de depravació. Malgrat això, és la tercera pràctica sexual més estesa del món.

Cal tenir en compte...

La zona anal i rectal no es dilata amb facilitat i no té lubricació pròpia com la té la vagina; si la zona no s’estimula prèviament es té el risc de patir fissures, ferides i desgarraments. Per tant, és important realitzar preliminars i fer servir un bon lubricant per facilitar la penetració.

A més, la mucosa de la zona és molt sensible a possibles infeccions, així que cal ser meticulós amb la higiene (tant de la persona que serà penetrada com el penis de la seva parella o joguina) i utilitzar preservatiu per evitar contagis de malalties com el VIH, el virus del papil·loma humà, l’hepatitits B i altres ETS.

Vols saber-ne més?

2

+2

♀♂

♀♀

♂♂

Masturbació

Definició

Masturbar-se és l’acció d’estimular els genitals amb les mans mitjançant carícies, o amb altres objectes com ara joguines sexuals, amb l’objectiu d’obtenir plaer.

Història

L’acte de masturbar-se és tan antic com pot ser-ho l’esser humà, i s’ha observat que alguns animals com per exemple algunes espècies de primats i altres mamífers també es masturben. Malgrat això, la religió cristiana catòlica va catalogar-la com a pecat ja que considera que la masturbació és luxúria i immoral.

Durant la masturbació, el sistema nerviós allibera moltes substàncies químiques, la més important de les quals és la dopamina: és la responsable de la sensació de benestar i plaer que s’experimenta. A més, en arribar a l’orgasme el cervell també segrega oxitocina, vasopressina, serotonina i opiacis endògens, substàncies químiques que disminueixen l’estrès, ens ajuden a relaxar-nos i a dormir i disminueixen el dolor.

Cal tenir en compte...

Sabies que la masturbació se li associen molts beneficis? Alguns d’ells son:

 • Alliberar la tensió sexual

 • Reduir l’estrès i provocar relaxació

 • Facilitar el son

 • Ajudar a conèixer-se un mateix

 • Millorar l’autoestima i la imatge corporal

 • Alleujar els dolors menstruals i la tensió muscular

 • Enfortir el to muscular de la zona pèlvica i anal

La gran majoria de persones es masturben, és una activitat completament habitual. La freqüència i intensitat depèn de cadascú; la freqüència pot considerar-se excessiva o contraproduent si interfereix en el ritme de vida de la persona i no li permet realitzar les seves activitats quotidianes amb normalitat.

Vols saber-ne més?

1

2

+2

♀♂

♀♀

♂♂

Orgia

Definició

Una orgia es considera una activitat sexual (heterosexual, homosexual o bisexual) en la que participen més de 3 persones, és a dir, una orgia és practicar sexe en grup. No hi ha restriccions, es practiquen tot tipus d’activitats sexuals i hi ha intercanvi de parelles.

Història

Alguns estudis podrien situar el sexe grupal a la prehistòria, però documentadament els orígens de la pràctica d’orgies es remunten a la cultura egípcia: celebraven cerimònies i ritus de fertilitat on es practicava sexe en grup amb l’objectiu del que ells anomenaven “transferència”,  traspassar l’energia del mon mitjançant el sexe. D’aquí s’ha heretat aquest caràcter de misteri, ritual i sectarisme que s’associa generalment a les orgies en l’actualitat.

A la cultura grega també se celebraven festes rituals sagrades en honor al deu Dionís (deu grec de la verema i el vi) on es menjava i es bevia alcohol en excés, i es mantenien relacions sexuals grupals; inicialment en aquestes festes hi participaven exclusivament dones. Més tard, els romans van adoptar i copiar aquesta tradició, però ells la celebraven en honor al déu Baco, d’on prové el popular nom de bacanal; aquestes bacanals també eren un festí de menjar, beguda i sexe en grup.

Cal tenir en compte...

Per a gaudir plenament del sexe en grup prèviament s’han de considerar els aspectes següents:

 • Establir explícitament els límits i les regles del contacte sexual amb els participants

 • Escollir bé als convidats

 • Crear un ambient adequat, còmode i higiènic

 • Utilitzar protecció contra les ETS

 • Considerar els efectes que pot tenir en la relació de parella, si es té

Vols saber-ne més?

2

+2

♀♂

♀♀

♂♂

Tribadisme

Definició

El tribadisme és el terme que designa la pràctica sexual lèsbica que consisteix en el contacte i “frotament” o fricció entre ambdós genitals femenins per obtenir plaer i arribar a l’orgasme.

Història

La paraula tribadisme deriva del terme grec tribo o tribain, quevol dir “frotar-se, refregar-se” i que durant tres segles es va utilitzar per a referir-se a la homosexualitat femenina o lesbianisme. A la dona lesbiana se l’anomenava tríbada: en alguns escrits grecs clàssics a les tríbades se les caracteritzava com a dones salvatges, masculines, invertides, incontrolables i perilloses. Aquest terme es va seguir utilitzant al llarg de la història, i el seu significat designava també “dones masculinitzades que posseïen un clítoris més gran del habitual”.

Actualment, el tribadisme és més utilitzat per designar l’activitat sexual de contacte i frotament de tot el cos: boca amb boca, pit amb pit, ventre amb ventre i /fricció de vulva amb vulva (la postura més estesa i coneguda es la “tisoreta”).

Cal tenir en compte...

Com en tota activitat en la qual hi ha intercanvi de fluids corporals, és necessari tenir en compte que es poden transmetre infeccions i malalties de transmissió sexual; per això cal utilitzar mètodes de protecció del tipus barrera per evitar contagis.

Vols saber-ne més?

2

+2

♀♀

Trio

Definició

El trio és aquella activitat sexual (heterosexual, homosexual o bisexual) en la que hi participen 3 persones. Es pot practicar entre:

 • 1 dona i 2 homes

 • 1 home i 2 dones

 • 3 dones

 • 3 homes

Història

El trio és una de les fantasies sexuals més habituals, tant entre homes com entre dones. En les últimes dècades s’ha popularitzat i és més conegut gràcies a la industria del cinema porno, però és una activitat que ja es realitzava en cultures pre cristianes.

Cal tenir en compte...

Per a gaudir d’un trio cal seguir unes pautes bàsiques:

 • Establir els límits per tal de sentir-se còmode.

 • Garantitzar la higiene de les 3 persones i l’ús de protecció per evitar malalties de transmissió sexual, infeccions o un possible embaràs.

 • Si es practica en parella, assegurar-se que els dos membres volen fer-ho i que no afectarà de manera negativa a la relació.

Vols saber-ne més?

2

+2

♀♂

♀♀

♂♂

 • Facebook - Círculo Negro
 • Instagram wikilove

Projecte iniciat en col·laboració amb: