Definició:

La bisexualitat és la orientació sexual que es caracteritza per sentir afecte, atracció o desig per una altra persona independentment del seu sexe: pot ser del seu mateix sexe o del sexe contrari.

Història

Malgrat que la bisexualitat ha existit des de sempre (quan es parla del sexe en cultures com la egípcia, la grega, la romana, etc., on era habitual l’activitat sexual el grup i amb persones del mateix sexe, ja es pot identificar la bisexualitat), el terme “bisexual” no va aparèixer fins al 1890; fins aleshores, de les persones bisexuals se’n deia que passaven per un període d’intersexualitat patològica, durant la qual no tenien clar si eren homosexuals o heterosexuals.

Freud va ser dels primers en parlar-ne, i deia que la bisexualitat era innata a l’ésser humà però que era una etapa de transició fins a una sexualitat definitiva. Hi ha experts que diuen que totes les persones som bisexuals, però que ens sentim més atrets per un sexe que un altre.

Cal tenir en compte...

Habitualment les persones bisexuals pateixen més reprovació i rebuig social inclús que les homosexuals, ja que se’ls acusa de no voler aclarir la seva orientació sexual i de promiscuïtat; ser bisexual no comporta ser més actiu sexualment ni sentir-se atret de la mateixa manera per homes i dones. Curiosament aquests prejudicis no només provenen d’heterosexuals sinó també de la comunitat gay i lesbiana.

A més, donat que es poden mantenir relacions sexuals amb els dos sexes és necessari protegir-se d’infeccions i malalties de transmissió sexual amb preservatiu masculí o femení.

Vols saber-ne més?

Bisexualitat

2

+2

♀♂

♀♀

♂♂

Barcelona, EspañaWikilove, practicas sexuales, orientaciones sexuales, sexo, relaciones sexuales

  • Facebook - Círculo Negro
  • Instagram wikilove

Projecte iniciat en col·laboració amb: